Bloggaajien testissä

Gluteenittomat Provena Välipalakeksit

Runsaskuituiset, gluteenittomat välipalakeksit ovat herkullisen makuisia ja ne on näppärä ottaa mukaan. Nappaa bloggaajien ideat täydelliseen välipalahetkeen ja osallistu kilpailuun!

Voita runsas tuotepaketti

Kerro miksi sinä haluaisit kokeilla Provenan gluteenittomia tuotteita ja voita runsas tuotepaketti!

Osallistu!

Puhdasta nautintoa
puhtaasta kaurasta

Provena Gluteenittomat Välipalakeksit on valmistettu täysjyväkaurasta ja ne ovat runsaskuituisia. Yhdessä keksikotelossa on neljä erillistä neljän keksin pakkausta, joten niitä on näppärä ottaa myös mukaan. Välipalakeksit ovat ohuita ja rapeita rakenteeltaan. Kaksi herkullista makuvaihtoehtoa: Provena Gluteeniton Välipalakeksi Kaura & Tumma Suklaa 160g sekä Provena Gluteeniton Välipalakeksi Kaura & Hedelmä 160g.

Ainutlaatuisten Provena-tuotteiden herkullisuuden salaisuus on puhdas kaura, joka on kasvatettu, korjattu, jauhettu ja pakattu taatusti puhtaasti. Siksi Provenan leivonta- ja aamupalatuotteissa ei ole gluteenia, mutta senkin edestä kuitua ja makua.

Tutustu koko tuotevalikoimaan!


Bloggaajien vinkit täydelliseen välipalahetkeen

MAMI GO GO

Meidän suvussa kelaiakiaa on poikien isän puolelta sukua, ja se esiintyykin useasti perheittäin, mutta ainakin toistaiseksi mitään oireita en pojilla ole huomannut. Itse kuitenkin yritän vältellä viljoja ihan terveyssyistä. Voin kertoa että Espanjassa päivittäin mussutetut patongit näkyvät niin vatsassa kuin naamassakin, joten nyt on käynnissä pienimuotoinen venhnästä vieroittautumisoperaatio.

Lue lisää

Ainon tarinoita treenaamisesta

Erikoisruokavaliot ovat varmasti enemmän pinnalla kuin koskaan aiemmin. Muistan, kuinka joskus ala-asteella kuulin ensimmäisen kerran sairaudesta nimeltä keliakia. Mietin silloin, miten kamala sairaus tuo olisi. Miten voisi enää syödä mitään? Tämä on sinänsä aika hauskaa, sillä nykyään en kokisi asiaa läheskään samalla tavalla. Omien kokeilujeni mukaan, kestän sekä maitoa että gluteenia, mutta jos syön kumpaakin runsain mitoin, vatsan toiminta ei ole yhtä mallikasta kuin ilman.

Lue lisää

Go 4 it vol. 2

Kroonisesti iltapäivien sokeridipistä kärsivänä olin tosi innoissani, että pääsin testailemaan terveellisiä, gluteenittomia välipalakeksejä. Olen yrittänyt taltuttaa varsinkin toimistolla iltapäivisin iskevän makean himon vaikka millä keinoilla, mutta varsinkin työpäivisin se tuntuu lähes mahdottomalta tehtävältä. Muutenkin olen huomannut, että houkutusten karttamisen ja kieltämisen sijaan huomattavasti parempi keino onkin terveellisten ja hyvien vaihtoehtojen löytäminen.

Lue lisää

Hetkiä

Muistatteko kun kerroin reilu viikko sitten kamppailevani vatsaongelmien kanssa? Sain kuulla lääkäriltä uutisia, jotka muuttivat ruokailutottumukseni kertaheitolla. Yhtä äkkiä olinkin yksi niistä lukuisista Suomalaisista, jotka kärsivät ärtyneestä suolesta. Oli aloitettava tutkimusmatka kohti terveyttä edistävää ravitsemusta. Lääkärikäynnin sekä Provenan kampanjan myötä olen löytänyt oman ruokavalioni ongelmakohdat, nimittäin gluteenia sisältävät viljat.

Lue lisää

The Good Morning

Olen kirjoittanut aika paljon gluteenittomuudesta ja tämän hetkinen kantani siihen on, että mikäli gluteeniton vaihtoehto on helposti tarjolla, valitsen sen mielelläni säästääkseni vatsaani. En kuitenkaan halua tällä hetkellä elää täysin gluteenittomasti. Kiinnitän tosin viljojen määrään ruokavaliossani huomiota. Se on tullut opittua, että jos syö pelkkää leipää, sen tuntee hyvin nopeasti olossaan, ihossaan ja kasvoissaan, heh.

Lue lisää

At Maria's

Aloin taas kerran pohtimaan syitä esikoisen taiveihottumaan, joka on jälleen siinä vaiheessa, että toinen raapii kyynärtaipeitaan yöt ja päivät. Mökillä vietimme iltapäivän herkutteluhetken tuon rakkaan pikkuisen kanssa. Äiti-tytärlaatuaikaa. Maistelimme välipalakeksejä ja juttelimme kesälomajuttuja. Niitä mukavia kesälomatekemisiä, mutta juttelimme myös ruokavaliosta ja sen merkityksestä tuohon herkkään lapsen ihoon.

Lue lisää

5 kysymystä gluteenittomuudesta

1. MITEN PUHDAS KAURA AUTTAA RUOKAVALIOMUUTOKSESSA?

Gluteenittomuuteen siirtyminen tuo mukanaan monia muutoksia ruokavalioon. Puhtaan kauran lisääminen gluteenittomaan ruokavalioon helpottaa ruokavalion noudattamista, koska näin dieettiin saadaan lisää vaihtelevuutta ja makua. Kaura on usein myös ainoa tuttu vilja gluteenittomien viljojen joukossa, jolloin se tuo mukanaan makumuistoihin liittyvää hyvää mieltä. Puhdaskauratuotteiden käyttö helpottaa ruoanvalmistusta kotona, sillä tuotteet maistuvat ja sopivat koko perheelle.

2. MITÄ ON PUHDAS KAURA?

Puhdas kaura on kauraa, joka ei ole tuotantoprosessin missään vaiheessa ollut kosketuksissa gluteenipitoisiin viljoihin. Tavalliset kaurahiutaleet eivät siis ole puhdasta kauraa, vaikka ne olisivatkin pelkkää kauraa. Vain tarkasti kontrolloitu tuotantoketju varmistaa,että tuotteet ovat gluteenittomia ja myös keliaakikoille turvallisia.

3. MISTÄ PUHDASTA KAURAA SAA?

Suomalaiset Provena-tuotteet on valmistettu varmasti puhtaasta, gluteenittomasta kaurasta, ja niissä on kaikki kauran hyvät ominaisuudet. Niitä myydään kaikissa hyvin varustetuissa ruokakaupoissa ja marketeissa. Gluteeniton ruokavalio pysyy Provena-tuotteiden avulla monipuolisena ja maukkaana, kun voit huoletta nauttia maukkaista aamu- ja välipaloista sekä herkullisista leivonnaisista.

4. KANNATTAAKO GLUTEENITTOMASSA RUOKAVALIOSSA LUOPUA KOKONAAN VILJOISTA?

Viljavalmisteet muodostavat myös gluteenittoman ruokavalion perustan. Ravitsemussuositusten mukaan yli puolet nautitusta energiasta tulisi saada hiilihydraateista. Ilman viljatuotteita tätä tavoitetta on lähes mahdotonta saavuttaa. Myös päivittäinen 25–35g kuidunsaantisuositus toteutuu vain, jos ruokavalio sisältää reilusti viljatuotteita. Riittävä kuidunsaanti onkin gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle usein haastavaa.

5. MIKSI KAURAN KUITU ON HYVÄKSI?

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle soveltuvista viljoista runsaskuituisinta on kaura. Kaura on ihanteellista ravintoa, sillä siinä on sopivassa suhteessa hiilihydraatteja, proteiinia ja rasvoja. Puhtaasta kaurasta valmistetut Provena-tuotteet sisältävät paljon kuitua, mikä on vatsan hyvinvoinnin perusta. Kauran terveysvaikutukset perustuvat suurelta osin sen sisältämään liukoiseen kuituun, betaglukaaniin, jolla on todettu useita positiivisia vaikutuksia elimistössä.


Kilpailun säännöt

Järjestäjä

Indiedays Oy, Fredrikinkatu 42 00100 Helsinki.

Kilpailuaika

Kilpailuun voi osallistua 18.5.-14.6.2015.

Voittaja

Voittaja arvotaan kilpailun päätyttyä. Kilpailuun osallistumisajan ulkopuolella tai muutoin annettujen ohjeiden vastaisesti saapuneita osallistumisilmoituksia ei huomioida. Mahdollisista tietoliikennekatkoksista tai vastaavista ongelmista johtuva osallistumisilmoituksen jääminen kilpailun ulkopuolelle on osallistujan vastuulla. Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostitse tai puhelimitse. Palkinnot toimitetaan voittajalle postitse. Jos voittajaa ei tavoiteta kohtuullisen ajan kuluttua arvonnan suorittamisesta, on kilpailun järjestäjällä oikeus valita uusi voittaja.

Arvontaan osallistuminen

Voittaja arvotaan kaikkien kilpailuun osallistuneiden kesken. Osallistumalla kilpailuun, antaa osallistuja Indiedaysille luvan kontaktoida häntä (esimerkiksi ilmoittaa voitosta). Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt. Osallistumisoikeutta ei kuitenkaan ole niillä henkilöillä ja heidän perheenjäsenillään, jotka ovat olleet tekemisissä tämän kilpailunjärjestelyjen kanssa. Kilpailuun osallistuminen ei edellytä tuotteen tilaamista tai ostamista. Osallistuminen edellyttää näiden sääntöjen hyväksymistä. Sama henkilö voi osallistua kilpailuun ainoastaan kerran.

Palkinnot

Kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan runsas Provena-tuotepaketti.

Arvonnan järjestäjän vastuu

Indiedays Oy rajoittaa vastuunsa kilpailun palkintojen määrään.

Sääntöjen muuttaminen

Kilpailun järjestäjällä on oikeus milloin tahansa muuttaa näitä sääntöjä.

Arvonnan julkisuus

Osallistumalla tähän kilpailuun osallistuvat myöntävät kilpailun järjestäjälle oikeuden julkaista heidän nimensä sivustollaan.

Viralliset säännöt koskevat kaikkia osallistujia

Osallistumalla tähän kilpailuun osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä kilpailun virallisia sääntöjä ja järjestäjän päätöksiä. Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden säännönmuutoksiin.

Kilpailussa kerättyjä yhteystietoja käytetään vain palkintojen lähettämiseen. Tietoja kampanjasivujen käytöstä voidaan kerätä ja käsitellä, jotta kampanjamallia pystytään edelleen kehittämään. Osallistumalla kilpailuun osallistuja hyväksyy nämä säännöt.

Osallistujan henkilökohtaisia tietoja ei luovuteta kolmannen osapuolen käyttöön ilman osallistujan hyväksyntää. Lainmukaisesti jokaisella osallistujalla on oikeus tarkastella, muuttaa tai poistaa kilpailua varten annetut henkilökohtaiset tietonsa. Tehdäkseen näin, osallistuja voi ottaa yhteyttä sähköpostiin: indiedays@indiedays.com